تعریف بنیان خانواده به عنوان اصل و اساس یک جامعه پایدار از اولیه های یک تمدن است یک تمدن ایدئولوزیک جهان بینی خود را در چگونگی شکل گیری مبانی و مبادی کاربردی اش جاری می کند . شروع یک خانواده از دل یک انتخاب است . جهان بینی در انتخابهای زندگی خودش را نشان می دهد . ارزشها و ترجیح ها ، سخت افزار جهان بینی هستند . اینکه چگونه دو زوج همدیگر را انتخاب کنند ، با جهان بینی حاکم بر ذهن آنها مرتبط است .
آشنایی در خیابان با ترافیک رنگ و لعاب با رو در رو شدن و همراه گشتن در بیابان سئوال و ابهام دو وجود جستجو گر، دو زندگی کاملا متفاوت است . اولی سیر در خیابانهای توسعه یافته در طول و عرض اهوای نفسانی یک جامعه متغیر الجهات است و دیگری رشد و بلوغ در اعماق و ارتفاعات وجود تشنه و عطشان روحهای الله جو ...
اگر اکنون تمدن ارشد بر اساس دمکراسی بنا شده است حاصل مدل اول است و مدل دوم راهی برای رسیدن به تمدن مبتنی بر تئوکراسی و پایین کشیدن ارباب دهکده جهانی است .
با روی کار امدن اسلامی که حکومت و سیاست را نیز در دست دارد ، طبیعی است که ما باید منتظر تغییر در چگونگی تشکیل خانواده ها باشیم .
اگر امروزه مشکلات و معضلاتی را در این بین می بینیم به خاطر عدم جدیت در ارائه طریق در راه کارهای شکل گیری خانواده پس از انقلاب است .
زندگی دانشجویی ،طلبگی ،جهادی ، علمی، فرهنگی ، سیاسی ... همه و همه روش هایی برای اسارت خانواده هستند
اما آنچه در این بین مشهود است ، بی برنامگی توام با بغض رو در واسی های تاریخی است . آیا جامعه به چگونگی شکل گیری خانواده های جدید احترام خواهد گذاشت ؟
نقش سیاست مداران در این میان چیست ؟